Valge šokolaadi-pohlatort
Kasutasin selle jõulutordi tegemiseks suhkruga segatud sügavkülmutatud pohli. Valge šokolaadi magus maitse ja pohlade mõrkjus sobivad piparkookidest tordipõhjaga ideaalselt. Lisaks näeb tort väga kaunis välja ja on lihtne valmistada.
Põhi:
180 g piparkooke või šokolaadiküpsiseid
75 g sulavõid
Täidis:
300 g vanilje-kohupiimapastat
2 dl vahukoort
150 g valget šokolaadi
3 tl želatiini
3 sl vett
2 dl pohli
Kaunistuseks:
1 dl pohli
hõbedasi suhkrukuule
šokolaadigraanuleid
Kata 24-26 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid, sega sulavõiga ja suru koogivormi põhja. Vahusta vahukoor, sega kohupiimapastaga ja sulatatud valge šokolaadiga. Paisuta želatiin 3 sl külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Lisa kreemi hulka, sega hoolega ning viimasena puista juurde pohlad. Vala kreem piparkoogipõhjale. Aseta tort 3 tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne serveerimist puista peale pohlad ja teised meelepärased kaunistused.
Põhi:
180 g piparkooke või šokolaadiküpsiseid
75 g sulavõid
Täidis:
300 g vanilje-kohupiimapastat
2 dl vahukoort
150 g valget šokolaadi
3 tl želatiini
3 sl vett
2 dl pohli
Kaunistuseks:
1 dl pohli
hõbedasi suhkrukuule
šokolaadigraanuleid
Kata 24-26 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid, sega sulavõiga ja suru koogivormi põhja. Vahusta vahukoor, sega kohupiimapastaga ja sulatatud valge šokolaadiga. Paisuta želatiin 3 sl külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Lisa kreemi hulka, sega hoolega ning viimasena puista juurde pohlad. Vala kreem piparkoogipõhjale. Aseta tort 3 tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne serveerimist puista peale pohlad ja teised meelepärased kaunistused.
0 comments:
Postita kommentaar