teisipäev, 1. detsember 2009

Soe kana-kuskussi salat parmesani-sinepikastmega


Tuntavalt küüslaugune ja toitev kana-kuskussisalat erineb sellepoolest, et seda serveeritakse soojalt. Valmistamine on küll veidi rohkem aeganõudev, kuid kanafilee võib juba hommikul või eelmisel õhtul marinaadi panna  ning ka kastme saab varem valmis teha ja serveerimiseni külmkapis hoida. Retsept pärineb  Oma Maitse ajakirjast, kuid on saanud mõned minupoolsed muudatused.

4-le

1 suurem kanafilee
0,5 dl oliivõli
0,5 sidruni mahl
1 küüslauguküüs
natuke sidrunipipart
Kaste:
1 dl riivitud parmesani
1,5,sl inglise sinepit
2 dl hapukoort
1 dl majoneesi
2 küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla
sojakastet
Kuskuss:
2 dl kuskussi
1 sl võid
1 sl kuivatatud basiilikut
3 dl köögiviljapuljongit
Lisandiks:
2 viilu röstsaia
1 sl oliivõli
parmesanilaaste
2 suurt tomatit või 200 g kirsstomateid

Marinaadi valmistamiseks purusta küüslauguküüs, sega kausis oliivõli ja sidrunimahlaga ning aseta sinna kanafilee, raputa juurde natuke sidrunipipart. Hoia marinaadis 3 tundi kuni üleöö.
Kastme jaoks sega kausis sinep, hapukoor ja majonees. Lisa purustatud küüslauguküüned, sidrunimahl, riivitud parmesan ja maitsesta sojakastmega. Hoia serveerimiseni külmkapis.
Sulata potis või ja kuumuta kuskussi mõni minut. Lisa purustatud küüslauguküüs, basiilik ja puljong ning keeda 5 minutit. Tõsta pott tulelt, kata kaanega ja lase 10 minutit kuskussil paisuda.
Lõika röstsaiadel koorik ära ning haki saiad kuubikuteks, nirista peale oliivõli ja küpseta 200 kraadises ahjus u. 5-10 minutit, ehk kuni saiakuubikud on kuldsed.
Kuumuta panni õli ning prae marineeritud kanafilee küpseks, valmis fileele maitsesta soolaga. Soovitan kanafilee enne küpsetamist pooleks lõigata, nii küpseb see kiiremini ja ei jää keskelt toores.
Ja ongi aeg salatikomponendid ühendada: aseta serveerimisalusele kuskuss, jaota peale salatikaste ja tükeldatud tomatid. Lõika kanafilee viiludeks ning tõsta salatile. Kõige peale puista parmesanilaastud ja saiakrutoonid ning serveeri kohe.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP