Apelsinimuffinid
Jällegi üks jõuluaega sobiv magusaretsept. Valmistasin need muffinid Robini lasteaia jõululaadaks ja loodan, et lastele maitsevad. Retsept pärineb 100 Rooga Muffinid2 raamatust ja muudatusi tegin vaid niipalju, et glasuurisin muffinid piparkoogiglasuuriga ja puistasin peale riivitud apelsinikoort ning värvilisi nonparelle. Muide, äkki keegi oskab öelda, et millised pabervormid ei jää küpsetades muffinite külge kinni? Ma olen nüüd viimasel ajal küpsetanud muffineid võiga määritud vormides ja siis valmis muffinid tõstnud pabervormide sisse, sest muidu olid need lootusetult paberi küljes kinni.
12 tk
2 muna
2 dl suhkrut
100 g sulatatud võid
2 dl hapukoort
1 apelsini riivitud koor
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
2 sl peenelt riivitud apelsinikoort
2 sl sulavõid
2 sl apelsinimahla
Vahusta munad suhkruga ning lisa sulavõi ja hapukoor. Pese hoolikalt apelsin ja riivi koor, lisa see taignale. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Määri muffinipann võiga (või kata pesad paberist muffinivormidega) ja tõsta igasse vormi tainast. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Glasuuri jaoks sega kõik komponendid ühtlaseks seguks, lase veidi tahkuda ja nirista siis jahtunud muffinitele.
12 tk
2 muna
2 dl suhkrut
100 g sulatatud võid
2 dl hapukoort
1 apelsini riivitud koor
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
2 sl peenelt riivitud apelsinikoort
2 sl sulavõid
2 sl apelsinimahla
Vahusta munad suhkruga ning lisa sulavõi ja hapukoor. Pese hoolikalt apelsin ja riivi koor, lisa see taignale. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Määri muffinipann võiga (või kata pesad paberist muffinivormidega) ja tõsta igasse vormi tainast. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Glasuuri jaoks sega kõik komponendid ühtlaseks seguks, lase veidi tahkuda ja nirista siis jahtunud muffinitele.
0 comments:
Postita kommentaar