esmaspäev, 7. detsember 2009

Lasanje šampinjoni-hakklihakastmega




Nädalavahetusest oli järel umbes pool karpi šampinjone mis lausa ootasid, et neist täna mingi söök valmistataks. Õnneks leidus külmkapis ka kanahakkliha ja pastakastet ning tekkiski hea mõte lasanjet teha. Meie lapsed ju tegelikult seeni ei söö, aga mul õnnestus need šampinjonid siin roas nii hästi ära peita, et kumbki ei osanud isegi kahtlustada nende olemasolu :)) Tõeliselt hea lasanje!

4-le

12 lasanjeplaati
Hakklihakaste:
300 g kanahakkliha
100 g šampinjone
0,5 purki Felix´i Pepperoni & Garlic pastakastet
1 sibul
2 dl keedetud vett
SM puljongimaitseainet
soola
pipart
peterselli
Juustukaste:
0,5 l  piima
1 dl piima + 1,5 sl jahu
1 puljongikuubik
100 g Merevaigu sulajuustu
50 g riivjuustu
Peale raputamiseks:
50-100 g juustu

Tükelda sibul ja šampinjonid väikesteks kuubikuteks ning prae mõni minut pannil õlis. Tõsta siis kõrvale ja prae pannil hakkliha. Valimis hakklihale lisa sibula-seenesegu, pastakaste, kuum vesi  ning hauta 10-15 minutit. Maitsesta kaste ja tõsta siis pliidilt.
Juustukastme tegemiseks kuumuta 0,5 l piima peaaegu keemiseni ning lisa siis puljongikuubik ja  jahuga korralikult segatud 1 dl piima. Sega vispliga, et ei tekiks tükke. Nüüd lisa sulajuust ning tõsta paksenenud kaste pliidilt. Viimasena sega juurde riivitud juust.
Võta klaasist lasanjevorm ning tõsta põhja üks kulbitäis juustukastet. Aseta peale 3 lasanjeplaati, kata pealt 1/3 hakklihakastmega ja juustukastmega, korda nii veel kolm kihti. Viimaseks kihiks lao lasanjeplaadid ja vala üle järelejäänud juustukastmega. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200 kraadises ahjus 40-50 minutit, kuni lasanjeplaadid on pehmenenud. Eemalda foolium, raputa peale riivjuust ja küpseta veel 5 minutit. Enne serveerimist lase lasanjel 10 minutit jahtuda.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP