Seafilee-šampinjonihautis sinepikastmega
Selle hautise puhul ei pea koostiosi lisades retseptis näpuga järge ajama, vaid kõiki aineid võib panna täpselt enda maitse järgi. Valmis roog on mahlane ja liha mõnusalt pehmeks haudunud.
4-le
500 g seafileed
2 punast sibulat
1 suurem küüslauguküüs
0,5 karpi värskeid šampinjone
100 g Merevaigu sulajuustu
2 sl teralist sinepit (Põltsamaa Inglise sinep)
u. 5 dl köögiviljapuljongit
Lõika liha õhukesteks viiludeks ja viilud omakorda 3-ks. Koori ja haki sibulad, purusta küüslauguküüs ja haki seened. Kuumuta pannil õli ning prae sibulaid ja purustatud küüslauku paar minutit. Tõsta need siis suuremale hautamiseks sobivale pannile. Järgmisena prae õlis šampinjoniviilud ning tõsta ka need sibula-küüslaugu juurde. Viimasena pruunista pannil lihaviilud ning lisa siis seente ja sibula-küüslaugu juurde. Kalla peale nii palju puljongit, et kõik oleks kaetud ja lõpuks lisa sulajuust ja sinep. Hauta keskmisel kuumusel kaanega kaetult umbes 30-40 minutit, kuni liha on mõnusalt pehme ja kaste paksenenud. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. Paku kõrvale kartuliputru või riisi.
4-le
500 g seafileed
2 punast sibulat
1 suurem küüslauguküüs
0,5 karpi värskeid šampinjone
100 g Merevaigu sulajuustu
2 sl teralist sinepit (Põltsamaa Inglise sinep)
u. 5 dl köögiviljapuljongit
Lõika liha õhukesteks viiludeks ja viilud omakorda 3-ks. Koori ja haki sibulad, purusta küüslauguküüs ja haki seened. Kuumuta pannil õli ning prae sibulaid ja purustatud küüslauku paar minutit. Tõsta need siis suuremale hautamiseks sobivale pannile. Järgmisena prae õlis šampinjoniviilud ning tõsta ka need sibula-küüslaugu juurde. Viimasena pruunista pannil lihaviilud ning lisa siis seente ja sibula-küüslaugu juurde. Kalla peale nii palju puljongit, et kõik oleks kaetud ja lõpuks lisa sulajuust ja sinep. Hauta keskmisel kuumusel kaanega kaetult umbes 30-40 minutit, kuni liha on mõnusalt pehme ja kaste paksenenud. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. Paku kõrvale kartuliputru või riisi.
0 comments:
Postita kommentaar