neljapäev, 17. detsember 2009

Šokolaadi-pähkilküpsised


Imehead krõbedad küpsised, millest jätkub kohe mitmeks päevaks maiustada. Sobivad hästi ka sõpradele-tuttavatele jõulukingituseks, eriti kui katta pealt šokolaadiglasuuriga ja kaunistada kas pähklipuruga või šokolaadikiledest  mustriga.

3-4 plaaditäit

200 g võid
1 1/2 dl suhkrut
1 1/2 dl fariinsuhkrut
1 muna
1 1/2 dl jahu
4 dl kiirkaerahelbeid
1/2 dl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
50 g tumedat šokolaadi
50 g piima- või valget šokolaadi
1 dl hakitud metspähkleid

Selle taigna tegemiseks soovitan jällegi köögikombaini appi võtta: vahusta pehme või suhkrutega, lisa muna ja vahusta veel. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa koos kaerahelveste ja tärklisega taignale. Haki šokolaadid ja pähklid väiksemateks tükkideks ja sega taigna hulka. Viimasena lisa piim.
Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja tõsta teelusikaga väikesed tainakuhjad. Oluline on jätta piisavad vahed, sest küpsised vajuvad küpsedes õhukesteks ketasteks. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. NB!Valmis küpsised tõsta koos küpsetuspaberiga jahtuma ja eemalda paberilt alles siis kui need on jahtunud!
Pidulikumal puhul soovitan küpsised sulašokolaadiga katta ja šokolaadikilest mustri peale teha.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP