Apelsini-šokolaadi küpsised
Krõbedad apelsinikoorega maitsestatud šokolaadi-pähkliküpsised on nii maitsvad, et neid tuleks lausa topeltports teha :) Kui piparkookidest isu täis söödud ja tahaks midagi erilist proovida, siis soovitan kindlasti neid küpsiseid teha.
35 tk
100 g võid
1 1/4 dl suhkrut
1 1/4 dl fariinsuhkrut
100 g tumedat šokolaadi
1 apelsini riivitud koor
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
5 dl jahu
3/4 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 dl mandlilaaste
0,5 dl purustatud metspähkleid
Vahusta toasoe või suhkrutega kohevaks, lisa muna, riivitud apelsinikoor ja vaniljesuhkur. Sulata šokolaad kuumaveevannil ja lisa taignale. Sega jahu soodaga, puista juurde pisut soola ja pähklid. Lisa jahusegu muna-šokolaadivahule ning sega ühtlaseks taignaks. Kõike seda on hästi mugav köögikombainiga teha :)
Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, veereta pallikesed ning pane need piisava vahega küpsetusplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 8-10 minutit. Hoia silm peal, et liigselt ei pruunistuks!
35 tk
100 g võid
1 1/4 dl suhkrut
1 1/4 dl fariinsuhkrut
100 g tumedat šokolaadi
1 apelsini riivitud koor
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
5 dl jahu
3/4 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 dl mandlilaaste
0,5 dl purustatud metspähkleid
Vahusta toasoe või suhkrutega kohevaks, lisa muna, riivitud apelsinikoor ja vaniljesuhkur. Sulata šokolaad kuumaveevannil ja lisa taignale. Sega jahu soodaga, puista juurde pisut soola ja pähklid. Lisa jahusegu muna-šokolaadivahule ning sega ühtlaseks taignaks. Kõike seda on hästi mugav köögikombainiga teha :)
Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, veereta pallikesed ning pane need piisava vahega küpsetusplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 8-10 minutit. Hoia silm peal, et liigselt ei pruunistuks!
0 comments:
Postita kommentaar