pühapäev, 6. detsember 2009

Mustikapirukas hapukoorekattega


Hea retsept juhuks, kui tekib ootamatu koogiisu, aga midagi keerulist ei viitsi teha. Nisukliide asemel võib kasutada ka kaerahelbeid või kaerakliisid.

Põhi:
100 g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 dl nisukliisid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 dl mustikaid
1 sl tärklist
Kate:
2,5 dl hapukoort
1 muna
0,75 dl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, küpsetuspulbriga segatud jahu ja nisukliid. Vala taigen võitatud 24 cm, läbimõõduga pirukavormi või lahtikäivasse koogivormi. Sega (külmutatud) mustikad tärklisega ja kalla taignale. Vahusta muna suhkruga, sega juurde hapukoor ning tõsta ühtlaselt mustikate peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP