Punasesõstra-mustika purukook
Hästi maitsev ja kiirelt valmiv purukook, mida võib valmistada mistahes marjadega. Retsept pärineb ``100 kooki 3`` raamatust, kuid tegin jällegi mõned omapoolsed muudatused.
Põhi:
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl suhkrut
1 muna
4 spl piima
85 g võid
Peale:
u. 1 dl mustikaid
u. 1 dl punaseid sõstraid
1 spl suhkrut
1 tl tärklist
Purukate:
3 spl jahu
3 spl suhkrut
30 g võid
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa muna, piim ja sulavõi ning mikserda ühtlaseks taignaks. Kalla tainas lahtikäivasse koogivormi (24 cm läbimõõduga). Sega marjad õrnalt suhkru ja tärklisega ning laota taignale. Purukatte jaoks sega jahu ja suhkur ning näpi juurde või. Puista puru koogile. Küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil veidi vormis jahtuda ning asu siis maiustama.
2 comments:
Vahva blogi ja meelelised pildid endiselt! Ja nüüd loen , et oled Viljandis!? Viljandi om väga armas linn!!!
Mul tütar õpib Viljandis ja liigume aeg-ajalt läbi tema üürikorteri.Äsja tulin ka just ringreisilt marsruudilt Pärnu-Viljandi-Tartu... ja peagi kirjutan blogi...
Kena suve lõppu!!!
* Aitäh ilusa kommentaari eest! Ka mina unistasin oma blogist ligi aasta ja mul on nii hea meel, et selle lõpuks tehtud sain. Kena suve lõppu Sullegi!
Postita kommentaar