teisipäev, 11. august 2009

Beseekattega sõstrakook


Leidsin selle retsepti Nami-Nami retseptikogust ja väikese täiendusega lisasin siia omalt poolt mustsõstraid ning jätsin ära sidrunimahla. Hästi hea kook tuli.


Tainas:
2,5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
2 spl suhkrut
125 g võid
2 spl külma vett
Täidis:
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 dl punaseid sõstraid
1 dl mustsõstraid
1 spl kartulitärklist
Beseekate:
2 munavalget
1 dl suhkrut

Sega omavahel kuivained, lisa võikuubikud ning haki puruseks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks taignaks. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane 30 minutiks külmkappi, seejärel küpseta 175 kraadises ahjus 12 minutit.
Samal ajal sega hapukoor suhkruga. Määri kreem eelküpsetatud põhjale. Sega sõstrad tärklisega ja jaga täidisele.
Vahusta munavalged suhkruga ja läbi tordipritsi surudes tee koogile ilus beseetupsuline muster. Küpseta veel 15 minutit.

1 comments:

Anonüümne

Tegin, kuid kahekordistasin kogused ja tegin plaadikoogi. Meeldis nii väga, et juba teen ka teist korda. Loomulikult saab alati toiduainetega mängida, näiteks hapukoor sai otsa ja segasin juurde piima koos jahuga. Munavalgete asemel vahustasin terved munad ka ära. See on see hooletus:)
Aga väga maitsev ja hea, arvatavasti selle suve lemmikretsept.
Aitäh.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP