laupäev, 29. august 2009

Õuna-plaadikook


Selle retsepti järgi saab suure ahjuplaaditäie maitsvat õunakooki, mis on sama hea ka järgmisel päeval. Valmistamine on nii lihtne, et sellega saab hakkama ka algaja küpsetaja.


Taigen:
4 muna
4 dl suhkrut
100 g võid
6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl piima
Täidis:
6-7 suurt õuna
suhkrut
kaneeli
Kate:
2 muna
1 dl hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Sulata või. Vahusta munad suhkruga ja lisa jahtunud sulavõi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa vaheldumisi piimaga taignale. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala taigen sinna peale. Koori õunad ja tükelda seibideks. Lao õunatükid taignale ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Hapukoorekatte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa juurde vaniljesuhkur ja hapukoor. Kalla õuntele ja küpseta 200 kraadises ahjus u. 30 minutit.

2 comments:

Anonüümne

vötsin just ahjust välja ja tuli imehea kook lapsed matsutavad kahe suu poolega :)soovitan

Anonüümne

Omn, 4dl suhkrut? On see mingi aps äkki? See on ju suhkrupomm.

Lugupidamisega,
ühe küpsetushuvilise abikaasa.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP