kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Mustika-kohupiimakook


Mustikane kohupiimakook meenutab toorjuustukooki ja maitseb kõige paremini, kui seda enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis hoida.

Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 dl kiirkaerahelbeid
Täidis:
200 g kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
3 dl mustikaid
Kate:
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut

Põhja jaoks vahusta  köögikombainis või suhkruga, lisa jahu ja kaerahelbed ning sega taignaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega kohupiima hulka munakollased ja suhkur. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa kohupiimasegusse. Viimasena puista juurde mustikad. Külmutatud mustikad nõruta enne sõelal.
Määri 24-26 cm lahtikäiv koogivorm võiga või kata põhi küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning vala peale kohupiima-mustikatäidis. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit.
Sega hapukoor suhkruga ning tõsta ühtlase kihina küpsenud koogi peale. Pane veel 10-ks minutiks ahju. Valmis koogil lase vormis jahtuda. Kui kook on jahtunud, eemalda vorm ning tõsta kook serveerimiseni külmkappi.

1 comments:

Anonüümne

Hea kook aga:
1. Põhi liiiiiga rasvane. Jälgisin retsepti täpselt ja ei tule üldse liivataigna moodi krõbe ja mõnus vaid üleliigselt võine
2. See hapukoore kate võib vabalt ka olemata olla

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP