reede, 8. jaanuar 2010

Kihiline kartulipudru-hakklihavorm


Vahelduseks piduroogadele ka üks argipäeva toiduretsept. Kartulipudru-hakklihavorm maitseb eriti lastele ja mul õnnestus siia salaja isegi natuke seeni lisada, ilma et nad aru oleksid saanud :)

4-6-le

Kartulipuder:
6 suuremat kartulit
2 dl piima
20 g võid
kartulimaitseainet või soola
Hakklihasegu:
300 g kanahakkliha
1 sibul
100 g soolaseeni
pipart
õli
Peale:
riivjuustu

Koori kartulid, pese ja tükelda väiksemateks tükkideks. Keeda kartulid pehmeks, kurna ja tambi siis pudrunuiaga katki. Kuumuta piim. Lisa kartulile või ning mikseriga vahustades vala juurde piim. Maitsesta kartulimaitseaine või soolaga.
Tükelda sibul ja seened. Kuumuta pannil õli, prae seal seene-sibulatükke ning lisa siis hakkliha. Maitsesta segu musta pipraga.
Tõsta ahjuvormi kiht hakklihasegu ning sellele pool kartulipudrust, lisa teine kiht hakkliha ning ülejäänud kartulipuder. Kata pealt riivjuustuga ning küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit kuni juust on sulanud ning  pealt ilus kuldkollane.

3 comments:

Anonüümne

Tere!
Kas see jutt, et mikseriga kartuliputru ei tehta, sest puder läheb "kleepuvaks" ei vasta tõele...
Pole kunagi selle peale tulnud, et mikserdaks?!

Katrin

Tere!
Saumikseriga ei tehta, siis muutub kartulipuder liimjaks. Tavalise mikseri vahustamisotsikutega tuleb ilus kohev kartulipuder :)

Gerdionu

Tavalise mikseriga saab ka kleepuva olluse kui kõrgetel pööretel lasta. Kartulipudru tuleb mikserdada 1 kiirusega.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP