reede, 15. jaanuar 2010

Heleni sünnipäevatort


Homme on minu õetütrel Helenil sünnipäev ja kui ma  eelmisel aastal tegin Printsessitordi ja Liblikatordi, siis selleks sünnipäevaks paluti  teha Hello Kitty ja Littlest Pet Shop´i pildiga tordid. Kuigi Eesti kaubandusvõrgust igasugu tordikaunistamise imevahendid puuduvad, leidub siiski nt. erikujulisi kummikomme ja martsipani, mida saab tordikaunistamiseks kasutada. Täidisekreemi ja kattekreemide tegemisse soovitan suhtuda loominguliselt ja mitte punktuaalselt siinseid koguseid jälgida, sest ka minul on need enam-vähem täpselt kirja pandud. Vaniljekreemipulbrit kasutan tordikreemides seetõttu, et siis jääb kreem paremini hoidma ja ei muutu seistes vesiseks. Tegelikult on kaunistamiseks vahukoore asemel parem kasutada üldse Flora Vispi-t, aga see on kallim ja pole igas poes saada.

kakao-tordipõhi
Immutamiseks:
1 dl apelsinimahla
Täidis:
4 konservvisrsiku poolikut
200 g kohupiimapastat
0,5 pk vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
2 sl Ekströms vaniljekastmepulbrit
1-2 dl (sügavkülmutatud) vaarikaid
Kate:
0,5 pk vahukoort
50 g kohupiimapastat
1 sl tuhksuhkrut
0,5 sl Ekströms vaniljekastmepulbrit
Kreem:
1 pk vahukoort
50 g kohupiimapastat
punast toiduvärvi
1 sl Ekströms vaniljekastmepulbrit
Kaunistused:
Nonparellid
Martsipanile maalitud pilt
Kummikommist südamed
Šokolaadirullid

Lõika tordipõhi 2-ks. Püreesta virsikud saumikseriga. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga, sega juurde kohupiimapasta, virsikupüree ja vaniljekastmepulber. Sega vispliga, et ei jääks tükke. Vajaduse lisa veel tuhksuhkrut ja vaniljekastmepulbrit. Vaniljekastmepulbrit kasutan selleks, et kreem ei jääks liiga vedel. Olen proovinud ka vahukoore paksendajat (Ruf), aga sellel on kõrvalmaitse ja tulemus ei jää nii hea.
Immuta esimene tordipõhja kiht ja määri peale täidisekreem, kreemi peale lao vaarikad ja aseta peale teine kiht tordipõhja.
Katteks vahusta vahukoor tuhksuhkruga, vispelda juurde kohupiimakreem ja vaniljekastmepulber. Immuta tordipõhi apelsinimahlaga ja kata tordi pind kattekreemiga.
Kaunistuskreem valmista samamoodi, värvi andmiseks lisa paar tilka toiduvärvi. Pritsi kreem tordile ja lisa kaunistused.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP