Martsipaniga marjakook
Siin koogis saab ära kasutada sügavkülmas leiduvaid marju. Mina panin seekord maasikaid, mustikaid, vaarikaid, mustsõstraid ja punaseid sõstraid. Marjade hapukust tasakaalustab martsipani mandline maitse ja kreemjas hapukoorekate. Jahtunud kook maitseb eriti hea koos vaniljejäätisega.
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g (sügavkülmutatud) marju
1 sl tärklist
75 g martsipani
Kate:
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
mandlilaaste
Vahusta köögikombainis toasoe või suhkruga, lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru taignapall 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Sega sügavkülmutatud marjad tärklisega ja puista ühtlaselt taignale. Riivi peale martsipan.
Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor. Kalla segu martsipanile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit.
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g (sügavkülmutatud) marju
1 sl tärklist
75 g martsipani
Kate:
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
mandlilaaste
Vahusta köögikombainis toasoe või suhkruga, lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru taignapall 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Sega sügavkülmutatud marjad tärklisega ja puista ühtlaselt taignale. Riivi peale martsipan.
Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor. Kalla segu martsipanile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit.
0 comments:
Postita kommentaar