kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Kartuli-kanafilee pirukas


See pirukas sobib hästi  lõuna- või õhtusöögiks. Seened võib ka näiteks suvikõrvitsaga asendada või siis hoopis lisamata jätta ja kanafileed rohkem panna.

Põhi:
100 g kartulihelbeid
1 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g sulatatud võid
1,5 dl piima
Täidis:
1 (maitsestatud) broilerifilee
2 dl soolaseeni
0,5 porrulauku
1 tl karripulbrit
2 dl riivjuustu
1 muna
2 dl hapukoort
sidrunipipart
soola

Sega kõik taignakomponendid köögikombainis ja suru tekkinud taignapall 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm külmkappi.
Tükelda kanafilee, seened ja porrulauk. Kuumuta pannil veidi õli, raputa juurde karri ja lisa kanafileetükid, porrulauk ning kui kanafilee on pruunistunud lisa juurde seened. Kuumuta veel veidi ning tõsta siis pann kõrvale.
Võta koogivorm külmast ja tõsta taignale kana-porrusegu. Sega lahtiklopitud muna hapukoore ja riivjuustuga ning maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit. Serveeri soojalt.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP