Kartuli-kanafilee pirukas
See pirukas sobib hästi lõuna- või õhtusöögiks. Seened võib ka näiteks suvikõrvitsaga asendada või siis hoopis lisamata jätta ja kanafileed rohkem panna.
Põhi:
100 g kartulihelbeid
1 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g sulatatud võid
1,5 dl piima
Täidis:
1 (maitsestatud) broilerifilee
2 dl soolaseeni
0,5 porrulauku
1 tl karripulbrit
2 dl riivjuustu
1 muna
2 dl hapukoort
sidrunipipart
soola
Sega kõik taignakomponendid köögikombainis ja suru tekkinud taignapall 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm külmkappi.
Tükelda kanafilee, seened ja porrulauk. Kuumuta pannil veidi õli, raputa juurde karri ja lisa kanafileetükid, porrulauk ning kui kanafilee on pruunistunud lisa juurde seened. Kuumuta veel veidi ning tõsta siis pann kõrvale.
Võta koogivorm külmast ja tõsta taignale kana-porrusegu. Sega lahtiklopitud muna hapukoore ja riivjuustuga ning maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit. Serveeri soojalt.
Põhi:
100 g kartulihelbeid
1 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g sulatatud võid
1,5 dl piima
Täidis:
1 (maitsestatud) broilerifilee
2 dl soolaseeni
0,5 porrulauku
1 tl karripulbrit
2 dl riivjuustu
1 muna
2 dl hapukoort
sidrunipipart
soola
Sega kõik taignakomponendid köögikombainis ja suru tekkinud taignapall 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm külmkappi.
Tükelda kanafilee, seened ja porrulauk. Kuumuta pannil veidi õli, raputa juurde karri ja lisa kanafileetükid, porrulauk ning kui kanafilee on pruunistunud lisa juurde seened. Kuumuta veel veidi ning tõsta siis pann kõrvale.
Võta koogivorm külmast ja tõsta taignale kana-porrusegu. Sega lahtiklopitud muna hapukoore ja riivjuustuga ning maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit. Serveeri soojalt.
0 comments:
Postita kommentaar