esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Banaani-šokolaadiküpsised


Mõnusad šokolaadised küpsised. Banaan annab kergelt tuntava maitse ja hoiab küpsised pehmena. Lisasin juurde veel valget šokolaadi ja mandlilaaste, aga kasutada võib ka tumedat või piimašokoalaadi ja muid pähkleid. Muide, need küpsised osutusid ka meie kassi Miia lemmikuteks, sest tabasin ta laua pealt näpatud küpsisega maiustamas. Ta on meil muidu väga korralik ja kombekas ega käi laua ja kapi peal, aga ju need küpsised siis lõhnasid nii vastupandamatult :)

3 plaaditäit

2 banaani
75 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
4 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kakaopulbrit
1 dl mandlilaaste (või muid pähkleid)
1 dl hakitud šokolaadi
paar tera soola

Purusta banaanid kahvliga ja pane köögikombaini. Lisa toasoe või, suhkur ja muna ning vahusta. Puista juurde omavahel segatud kuivained ja sega taignaks. Viimasena lisa šokolaaditükid ja pähklid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjad ja küpseta 180 kraadises ahjus u. 10 minutit. Hoia silm peal, et küpsised liialt ei pruunistuks ja ära ei kõrbeks.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP