laupäev, 28. november 2009

Tumeda šokolaadi-espressotort


Nagu juba eelnevatest postitustes mainitud sai, on viimased nädalad väga pidude ja sünnipäevaderohked olnud. Neljapäeval oli sünnipäev minu armasal õel Kerstil ja see tort saigi temale tehtud. Kahjuks pole ta küll eriline magusasõber, aga ma tean et talle meeldib vahel harva tumeda šokolaadiga maiustada :)) Nii see tort siis maitseski - natuke šokolaadine ja natuke kohvine, taustaks mahe kohupiimakreem.

10-12-le

Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
Täidis:
300 g kakaokohupiimapastat
4 dl vahukoort
1 dl 20% hapukoort
1 dl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
50 g tumedat šokolaadi
1 dl espressot
4 tl želatiinipulbrit ja 4 sl vett
Kaunistamiseks:
vahukoort
tumedat šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega kohupiimapasta hulka riivitud šokolaad, vanillsuhkur ja kohv. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Nirista želatiin kohupiimakreemi hulka ja viimasena sega õrnalt juurde vahukoor. Vala täidis küpsisepõhjale ja hoia 3 tundi kuni üleöö külmas. Kaunista vahukoore ja šokolaadiga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP