teisipäev, 17. november 2009

Vaarika-vaniljekreemi kook


Selle koogi retsepti leidsin jällegi Oma Maitse ajakirjast ja kuna pilt nägi nii isuäratav välja ja ka valmistamine ei tundunud üle jõu käiv, siis otsustasin järgi proovida. Retseptis oli tegelikult kasutatud värskeid maasikaid, aga kuna praegusel aastaajal on nendega pisut kitsas, kasutasin hoopis sügavkülmast leitud vaarikaid. Kook tuli väga hea, kuid soovitan seda enne serveerimist kindlasti vähemalt tund aega külmas hoida, siis jõuab kreem tarduda ja on parem lõigata.

Põhi:
150 g võid
6 spl tuhksuhkrut
2 munakollast
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
Kreem:
5 dl piima
1 dl suhkrut
2 spl maisitärklist
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
vaarikaid

Vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munakollased, jahu ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Suru taigen 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja ja servadele ning küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Kreemi jaoks kuumuta kastrulis piim ja suhkur aeg-ajalt segades keemiseni. Klopi tärklis ja munad kausis ühtlaseks ja vala pidevalt segades juurde piim. Vala segu kastrulisse tagasi ja jätka segades kuumutamist, kuni segu pakseneb. Jahuta kreem ja lisa vanillsuhkur. Tõsta kreem jahtunud koogipõhjale ja kata vaarikatega. Hoia enne serveerimist külmas, maitseb hästi ka järgmisel päeval.



0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP