laupäev, 28. november 2009

Valge šokolaadi-vaarika juustutort


Vaarikatega toorjuustutordi tegin eelmisel nädalavahetusel oma kalli mehe sünnipäevaks. Retsepti vaadates võib esialgu tunduda, et tegu on ühe pika ja keerulise retseptiga. Nii see muidugi pole, sest koostisosad on vaja ainult kokku segada ja küpsetamisaega jälgida. Nagu kõik küpsetatud juustutordid, maitseb ka see tort kõige paremini alles järgmisel päeval.

Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid (Selga või Kalev)
75 g võid
2 spl purustatud mandleid
Täidis:
300 g toorjuustu (Farmi)
1 dl 20% hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 laimi riivitud koor
2,5 dl vaarikaid (sügavkülmast)
Kate:
3 dl 20% hapukoort
50 g valget šokolaadi
3 sl suhkrut
Kaunistamiseks:
50 g valget ja tumedat šokolaadi
vaarikaid (sügavkülmast)

Purusta küpsised, sega need  mandlite ja sulavõiga. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga (koogivormi ääred määri kergelt või või margariiniga ja vajuta  siis küpsetuspaberist ribad sinna külge). Küpseta tordipõhja 175 kraadises ahjus 5 minutit.
Täidise jaoks vahusta omavahel toasoe toorjuust, suhkur, munad ja riivitud laimikoor. Sega juurde vaarikad ja vala täidis tordipõhjale. Küpseta 30 minutit.
Katte tegemiseks sega hapukoor suhkruga ja lisa sulatatud valge šokolaad. Vala segu tordile ja küpseta veel 15-20 minutit.
Lase tordil jahtuda ja hoia järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist kaunista šokolaadilaastude ja vaarikatega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP