kolmapäev, 4. november 2009

Šokolaadimuffinid


Küpsetasin lastele eelmisel nädalavahetusel Kersti juures toimunud Halloweeni peo jaoks šokolaadimuffineid. Ja et küpsetised võimalikult teemakohased välja näeksid, kaunistasin need pealt ämblikuvõrgumustriga. Retsepti leidsin 100Rooga Muffinid2 raamatust ja nagu ikka, tegin mõned täiendused. Tegelikult oleksin võinud neid muffineid isegi 24 tk teha, sest esimese paari minuti jooksul olid kõik juba söödud :)

12 tk.

50 g tumedat šokolaadi
80 g võid
1 spl piima
2,5 dl jahu
0,5 dl nisukliisid
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl hapukoort
Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi
50 g valget šokolaadi

Pane potti või, piim ja tükeldatud šokolaad. Sulata segades ja jäta siis jahtuma. Sega omavahel kuivained. Sega hapukoor lahtiklopitud munaga, lisa jahusegu ja šokolaadisegu. NB! Sega tainast vaid niipalju, et koostisosad omavahel seguneks. Määri muffinipesad kergelt toiduõliga ning puista üle veidikese mannaga, siis tulevad muffinid pärast ilusasti vormist välja. Võid kasutada ka pabervorme, aga minu kogemuse põhjal jääb enamik muffinist siis paberi külge kinni :(. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
Glasuuri jaoks sulata eraldi valge ja tume šokolaad. Tõsta 8-le muffinile lusikaga tumedat šokolaadi ning aja laiali. Valge šokolaad vala küpsetuspaberist keeratud tuutu sisse ning joonista tumeda šokolaadi peale 3 ringi. Tõmba hambatikuga muffinite keskelt äärte poole triibud, nii et tekib äblikuvõrgumuster. Ülejäänud muffinitele joonista valge šokolaadiga ämblikud.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP