Hennessy-kohvi juustutort
Selle hõrgu, mõrkjas-magusa ja kreemise toorjuustutordi tegin enda sünnipäevaks, mida tähistasime eelmisel laupäeval. Kuna ma pole tegelikult üldse magusasõber, vaid pean ennast täielikuks soolaste suupistete fänniks, siis otsisin meelepärast retsepti päris kaua. Pärineb see ühest Pere ja Kodu retseptilisast, aga tegin päris palju muudatusi ja kokkuvõtteks võiks öelda, et maitses väga-väga hea :))
Põhi:
1 pk (180 g) Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
1 spl purustatud mandleid
1 tl fariinsuhkrut
75 g võid
Täidis:
2 dl 10% rõõska koort
2 spl jahvatatud kohvi
3 pk (450 ml) Farmi toorjuustu
2 dl vahukoort
2 dl fariinsuhkrut
2 spl želatiini
6 spl vett
4 spl Hennessy vm. konjakit
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
2 dl vahukoort
kakaopulbrit
šokolaadikaunistusi
Purusta küpsised ning mandlid, lisa fariinsuhkur ning sulavõi. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja.
Vala kohvikoor ning kohvipuru potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata ja kurna siis kohvipaks välja. Pane želatiin vette paisuma ning sulata siis veevannil. Vahusta toorjuust fariinsuhkruga, lisa konjak, koorekohv ja nirista juurde želatiin. Viimasena sega õrnalt juurde vahustatud vahukoor. Maitsesta kreem vaniljesuhkruga. Vala täidisekreem küpsisepõhjale ja pane külmkappi tarduma. Järgmisel päeval kata tort vahukoorega ning kaunista kakaopulbriga ja šokolaadikilega dekoreeritud šokolaadiga.
Põhi:
1 pk (180 g) Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
1 spl purustatud mandleid
1 tl fariinsuhkrut
75 g võid
Täidis:
2 dl 10% rõõska koort
2 spl jahvatatud kohvi
3 pk (450 ml) Farmi toorjuustu
2 dl vahukoort
2 dl fariinsuhkrut
2 spl želatiini
6 spl vett
4 spl Hennessy vm. konjakit
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
2 dl vahukoort
kakaopulbrit
šokolaadikaunistusi
Purusta küpsised ning mandlid, lisa fariinsuhkur ning sulavõi. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja.
Vala kohvikoor ning kohvipuru potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata ja kurna siis kohvipaks välja. Pane želatiin vette paisuma ning sulata siis veevannil. Vahusta toorjuust fariinsuhkruga, lisa konjak, koorekohv ja nirista juurde želatiin. Viimasena sega õrnalt juurde vahustatud vahukoor. Maitsesta kreem vaniljesuhkruga. Vala täidisekreem küpsisepõhjale ja pane külmkappi tarduma. Järgmisel päeval kata tort vahukoorega ning kaunista kakaopulbriga ja šokolaadikilega dekoreeritud šokolaadiga.
5 comments:
Hilinenud õnnesoov on ju ikka õnne toov.
Aitäh :)))
Õnnitlused siis tagantjärgi!:) Ja ikka jälle üks ühine joon, ka mina olen rohkem soolase tegija ja magusaisu käib nii harva peal, seetõttu ei leia ka minu blogist nii palju kooke, torte, kui vaid ehk pigem tähtpäevaks.
Aga edu edaspidiseks ja jätkuvat köögikirge!:)
Tänud heade soovide eest :)
katrin ....oled tubli ja jätka samas vaimus .parimat ei ole olemas kui sinu küpsetised
Postita kommentaar