kolmapäev, 11. november 2009

Võileivatort heeringaga


Tõeliselt hea võileivatort, mis eriti maitseb just meestele. Lihtsatest koostiosadest võileivatort valmib kerge vaevaga, kuid  vajab enne serveerimist vähemalt 4 tundi kuni üleöö külmikus seista, et leivakihid pehmeneksid ning maitsed ühtlustuksid.

1,5 pk vormileiba (18 viilu)
Immutamiseks:
1 dl puljongit
Täidis:
1 pk (240 g) heeringafileed õlis
1 sibul
1 keedetud kartul
2 keedetud muna
400 g 20% hapukoort
2 spl hakitud tilli
soola
sidrunipipart
Kaunistamiseks:
3 dl hapukoore-majoneesi segu
2 keedetud muna
tomatit
kurki

Eemalda leivaviiludelt koorik ja lao vaagnale esimeseks tordikihiks 6 viilu, immuta need puljongiga. Haki heeringafileed, sibul  ja munad väikesteks tükkideks, riivi kartul peene riiviga, lisa hapukoor ning maitsesta hakitud tilli, soola ja sidrunipipraga. Kata esimene kiht leivaviile poole heeringatäidisega, tee samamoodi teine tordikiht ning kata siis ülejäänud 6 leivaviiluga. Aseta võileivatordile tihedalt peale toidukile ja pane järgmise päevani külmkappi. Enne serveerimist kata tort majoneesi-hapukoore seguga ning kaunista kurgiviilude, tomatisektorite ning keedetud munaga.

2 comments:

Anonüümne

vormileib ei maitse kohe kuidagi, kas ntx Toolse leivaga jääb väga vilets tulemus?

Katrin

Siin võileivatordis saab loomulikult ka teisi leivasorte kasutada (siiski Musta leiba ja peenleiba ma magusa maitse tõttu ei kasutaks)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP