Tõmmuriisika-kartulipallid
Käisime eile jälle seenel ja kuna õhtul oli plaanis sauna teha, siis tekkis mõte, et võiks seentest mingi huvitava suupiste valmistada. Uurisin veidi kokaraamatuid ja 100 Rooga Seeneraamatust hakkasid silma Seenepallid. Päris selle retsepti järgi ma siiski ei teinud, vaid muutsin koguseid ja lisasin omalt poolt mõned koostisosad juurde.
Soovitan kasutada just tugevama maitsega seeni, nagu nt. tõmmuriisikad, muidu võib tulemus liiga kartulimaitseline olla. Juurde sobis ideaalselt küüslaugu-dipikaste ja tundub, et retsept läheb lähiajal kindlasti kordamisele :)
6-le
3 keedetud kartulit
3 dl kupatatud tõmmuriisikaid
1 dl riivitud sinihallitusjuustu
1 muna
1 sibul
1 viil vormileiba
0,5 dl piima
soola
pipart
Dipikaste:
2 dl 20% hapukoort
1 küüslauguküüs
sojakastet
Peenesta sibul, prae pannil õlis ning tõsta siis jahtuma. Lõika leivalt koorik ning pane piima sisse pehmenema. Riivi peene riiviga kartulid ja haki seened väikesteks tükkideks, lisa sibul, leib, sinihallitusjuust, lahtiklopitud muna ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikaga abil väikesed pallid ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Dipikastme jaoks sega omavahel hapukoor, purustatud küüslauguküüs ja maitsesta sojakastmega.
Tõmmuriisika-kartulipallid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
Soovitan kasutada just tugevama maitsega seeni, nagu nt. tõmmuriisikad, muidu võib tulemus liiga kartulimaitseline olla. Juurde sobis ideaalselt küüslaugu-dipikaste ja tundub, et retsept läheb lähiajal kindlasti kordamisele :)
6-le
3 keedetud kartulit
3 dl kupatatud tõmmuriisikaid
1 dl riivitud sinihallitusjuustu
1 muna
1 sibul
1 viil vormileiba
0,5 dl piima
soola
pipart
Dipikaste:
2 dl 20% hapukoort
1 küüslauguküüs
sojakastet
Peenesta sibul, prae pannil õlis ning tõsta siis jahtuma. Lõika leivalt koorik ning pane piima sisse pehmenema. Riivi peene riiviga kartulid ja haki seened väikesteks tükkideks, lisa sibul, leib, sinihallitusjuust, lahtiklopitud muna ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikaga abil väikesed pallid ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Dipikastme jaoks sega omavahel hapukoor, purustatud küüslauguküüs ja maitsesta sojakastmega.
Tõmmuriisika-kartulipallid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
0 comments:
Postita kommentaar