teisipäev, 8. september 2009

Singi-šampinjoni rullpirukas



Hapukoore-muretaigna pirukas saab uus ja huvitav kui see hoopiski rulli keerata. Täidises kasutasin jällegi oma lemmikuid - Merevaigu sulajuustu ja seeni (seekord küll kahjuks mitte metsaseeni). Sellegipoolest tuli pirukas väga hea ja julgeksin seda pakkuda ka oma külalistele. 

6-8-le

Tainas:
150 g margariini (kasutasin Voimix-it)
1,5 dl hapukoort
4 dl jahu
1 tl soola
1 muna 
Täidis:
1/2 karpi šampinjone
100 g singikuubikuid
1/2 porrulauku
1 dl riivjuustu
1 dl rõõska koort
50 g Merevaigu sulajuustu murulauguga
soola ja pipart


Sega omavahel margariin, jahu ja sool. Eriti mugav oleks seda köögikombainis teha ;). Lisa pool lahtiklopitud muna (ülejäänuga saad piruka pealt määrida) ja hapukoor ning sega ühtlaseks taignapalliks, vajadusel jahu lisades. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi.
Täidise valmistamiseks viiluta seened ja porrulauk. Kuumuta pannil veidi õli ning prae porrulauk ja singikuubikud, lisa šampinjoniviilud ja hetke pärast ka rõõsk koor. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pann pliidilt. 
Rulli taigen jahusel laual ristkülikukujuliseks (mitte väga õhukeseks) ja määri pealt Merevaigu juustuga, aseta peale täidis ja aja ühtlaselt laiali. Riivi juust ja puista täidise peale. Nüüd rulli taigen pikemast servast rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.
Lase veidi jahtuda ja serveeri. Kui mingi ime läbi juhtub veidi pirukat järgi jääma, siis keera see õhukindlalt toidukilesse, nii on pirukas ka järgmisel hommikul  maitsev kohvikõrvane.

1 comments:

Merike

seda võtaks küll tükikese.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP