Sõstra-mannavaht
Mulle meeldib valmistada mannavahtu hoopis punasesõstramahlaga, mitte jõhvikamahlaga nagu tavaliselt tehakse. Minu arust on jõhvikamahl liiga intensiivse maitsega ja annab mannavahule mõrkja maitse. Punasesõstramahlaga valmistades on tulemuseks aga mõnusalt mahe ja marjane magustoit.
6-le
4 dl vett
2 dl punasesõstra mahla (või punase-mustasõstramahla)
0,75 dl suhkrut
1 dl mannat
Lisandiks:
külma piima
punaseid sõstraid
mustsõstraid
Kalla potti vesi, mahl ja suhkur ja kuumuta keemiseni, vahepeal segades et suhkur lahustuks. Vispliga segades sõrista juurde manna ja pidevalt segades keeda u. 5 minutit. Tõsta pott pliidilt, lase mõni minut jahtuda ja siis mikserda vahule. Lase mannavahul leigeks jahtuda ja serveeri siis külma piima ja sõstardega.
0 comments:
Postita kommentaar