teisipäev, 22. september 2009

Täidetud canellonid




Canellonid ehk suured pastatorud on nagu rullikeeratud lasanjeplaadid. Nende täitmine vajab küll pisut näpuosavust, aga teelusika abil saab selle nipi päris ruttu selgeks. Täidisena võib muidugi kasutada ka nt. segahakkliha või hoopis täita neid mingi magusa täidisega ja katta magusa kastmega ning serveerida magustoiduks.

1 pk canellonisid
Hakklihatäidis:
400 g kalkunihakkliha
1  sibul
1 väiksem porgand
1 küüslauguküüs
1-1,5 dl tomatiketšupit
hakklihamaitseainet
Juustukaste:
600 ml piima
200 g riivitud juustu
1 kuhjaga spl jahu või
1 spl heledat kastmepaksendajat
soola, pipart
Pealeraputamiseks:
100 g riivitud juustu

Kõigepealt valmista hakklihatäidis: selle jaoks haki sibul, purusta küüslauk ja riivi porgand. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista seal sibul, küüslauk, porgand ja hakkliha, lisa juurde ketšup ja maitsesta hakklihamaitseainega.
Kastme valmistamiseks kuumuta piim keemiseni. Sega jahu vähese hulga külma piimaga ja lisa kuumale piimale. Kui kaste on paksenenud, lisa riivitud juust, tõsta kaste pliidilt ja sega vispliga kuni juust on sulanud.
Maitsesta soola ja pipraga. Kui juust on väga mage, siis olen lisanud ka natuke puljongimaitseainet.
Võta pakist canellonid ja täida teelusikaga abil hakklihaseguga. Aseta võitatud ahjuvormi ja kui kõik täidetud  canellonid on vormi pandud , siis vala neile peale juustukaste. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium, puista canellonidele riivjuust ja küpseta veel 5 minutit.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP