Õunapirukas kaerakliidega
Selles tervislikus õunapirukas kasutasin nii nisu-kui kaerakliisid. Valmistamine on küll pisut rohkem aeganõudev, aga vahel on ju täitsa mõnus rahulikult köögis toimetada ja hiljem teisi maitsva küpsetisega üllatada. Serveeri kindlasti leigelt ja koos vaniljejäätisega.
Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 dl nisukliisid
Täidis:
4-5 õuna
1 spl võid
0,5 dl fariinsuhkrut
Kate:
50 g võid
0,5 dl fariinsuhkrut
2 muna
1 dl kaerakliisid
0,5 spl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Serveerimiseks:
Vaniljejäätist
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa jahu ja nisukliid ning sega ühtlaseks taignaks. Kata 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vajuta taigen vormi põhja ja äärtele. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sulata potis või, lisa fariinsuhkur ning kooritud ja tükeldatud õunad. Kuumuta mõni minut ja tõsta pliidilt.
Katte jaoks vahusta või fariinsuhkruga, lisa munad, kaerakliid ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Võta koogivorm külmkapist ja vala õunatäidis taignale. Aseta lusikaga peale kaerakliikate. Küpseta 175 kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Jahuta kook leigeks ja serveeri siis koos vaniljejäätisega.
0 comments:
Postita kommentaar