Suitsukanatort
Selle võileivatordi puhul on tegemist tõeliselt kiiresti valmiva peolauahõrgutisega. Sega ainult tükeldatud ained kokku ja pane külmkappi tarretuma. Retsept pärineb Oma Maitse ajakirjast, kuid nagu ikka, on siin mõned minupoolsed muudatused.
2 suitsukanakoiba või kintsu
1 pikk kurk
5 dl 10% hapukoort (või hapukoore-majoneesi segu)
5-6 viilu leiba
sojakastet
soola
pipart
tilli
20 g želatiini (1 spl e. 15 ml = 9 g želatiini)
Eemalda suitsukanalt nahk ja lõika liha väikesteks tükkideks. Haki ka kurk ja koorikuta leivaviilud kuubikuteks ning aseta kõik kaussi. Maitsesta hapukoor sojakastme, soola ja pipraga ning lisa hakitud till. Paisuta želatiin 2 spl veega ja sulata siis kuumaveevannis. Lisa želatiinilahus hapukoorele, sega kõik omavahel kokku ja kalla vormi. Mina kasutasin Tupperware päevalillevormi, aga loomulikult sobib mistahes muu vorm.
Lase tarduda vähemalt 3-4 tundi.
2 suitsukanakoiba või kintsu
1 pikk kurk
5 dl 10% hapukoort (või hapukoore-majoneesi segu)
5-6 viilu leiba
sojakastet
soola
pipart
tilli
20 g želatiini (1 spl e. 15 ml = 9 g želatiini)
Eemalda suitsukanalt nahk ja lõika liha väikesteks tükkideks. Haki ka kurk ja koorikuta leivaviilud kuubikuteks ning aseta kõik kaussi. Maitsesta hapukoor sojakastme, soola ja pipraga ning lisa hakitud till. Paisuta želatiin 2 spl veega ja sulata siis kuumaveevannis. Lisa želatiinilahus hapukoorele, sega kõik omavahel kokku ja kalla vormi. Mina kasutasin Tupperware päevalillevormi, aga loomulikult sobib mistahes muu vorm.
Lase tarduda vähemalt 3-4 tundi.
0 comments:
Postita kommentaar