Maasika-ricottakreem karamellmandlitega
Suve ilusaim - maasikate valmimise aeg on käes. Lisaks niisama söömisele saab neist ka ühe maitsva ricotta-vahukoore magustoidu teha, mis maitseb hästi nii suurtele kui väikestele maiustajatele.
6-le
250 g ricottat
1 sl piima
3 sl suhkrut
1 pk vahukoort
1 dl maasika toormoosi
200-300 g maasikaid
Karamellmandlid:
100 g mandlilaaste
1 sl võid
2 sl fariinsuhkrut
1 sl suhkrut
Kaunistuseks:
100 g maasikaid
piparmündi-või melissilehti
Vahusta ricotta piima ja suhkruga kohevaks, lisa vahustatud vahukoor ja toormoos. Tükelda maasikad väiksemateks tükkideks ning lisa kreemile. Aseta 6 magustoidupokaali külgedele 2 poolekslõigatud maasikat ja tõsta peale kreem. Tõsta külmkappi.
Sulata pannil või, lisa mandlilaastud ja suhkrud. Sega hoolikalt, et suhkur sulaks, kuid ei läheks kõrbema. Valmis mandlid kalla küpsetuspaberile jahtuma ja murra siis väiksemateks tükkideks.
Kaunista magustoidud karamellmandlitega, aseta peale ilus suur maasikas ja paar piparmündilehte.
6-le
250 g ricottat
1 sl piima
3 sl suhkrut
1 pk vahukoort
1 dl maasika toormoosi
200-300 g maasikaid
Karamellmandlid:
100 g mandlilaaste
1 sl võid
2 sl fariinsuhkrut
1 sl suhkrut
Kaunistuseks:
100 g maasikaid
piparmündi-või melissilehti
Vahusta ricotta piima ja suhkruga kohevaks, lisa vahustatud vahukoor ja toormoos. Tükelda maasikad väiksemateks tükkideks ning lisa kreemile. Aseta 6 magustoidupokaali külgedele 2 poolekslõigatud maasikat ja tõsta peale kreem. Tõsta külmkappi.
Sulata pannil või, lisa mandlilaastud ja suhkrud. Sega hoolikalt, et suhkur sulaks, kuid ei läheks kõrbema. Valmis mandlid kalla küpsetuspaberile jahtuma ja murra siis väiksemateks tükkideks.
Kaunista magustoidud karamellmandlitega, aseta peale ilus suur maasikas ja paar piparmündilehte.
0 comments:
Postita kommentaar