reede, 18. juuni 2010

Lehttaigna lõhe-riisipirukas

Rohke täidisega pirukas, mida sobiks pakkuda ka peolauas. Lõhe asemel võib vabalt kasutada  forelli ja kindlasti sobiksid täidiseks ka krevetid.

10 viilu

0,5 kg pärmi-lehttainast
0,5 kg lõhefileed
meresoola
tilli
sidrunipipart
2 dl pudruriisi
1 l vett
1 tl soola
4 keedetud muna
Määrimiseks:
1 lahtiklopitud muna

Tund aega enne piruka valmistamist maitsesta lõhefilee purustatud meresoola, sidrunipipra ja hakitud tilliga. Aja vesi keema, lisa sool ja keeda riis pehmeks. Lase riisil jahtuda ning maitsesta siis sidrunipipra ja peenestatud tilliga. Keeda mune 8 minutit ja jahuta külmas vees.
Rulli lehttainas 30 x 40 cm suuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota pool riisi kogusest ühele taigna poolele, kata poole koguse viilutatud kalafileega ja lao peale 2 viilutatud keedumuna. Tee samamoodi veel üks riisi-,kala- ja munakiht. Aseta peale teine taignapool. Niisuta taigna liitekohad kergelt külma veega, voldi kinni ja vajuta kahvliharudega serv laineliseks. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Lase veidi jahtuda ja lõika 10-ks viiluks.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP