esmaspäev, 14. juuni 2010

Kreemjas valge veini risotto ja parmesanikana

Kui te ei ole kunagi varem risottot valmistanud, siis soovitan nüüd järgi proovida, sest see maitseb tõesti hästi. Hea risotto valmistamise eelduseks on spetsiaalse riisi kasutamine, valge vein ja ohtralt parmesani. Tõeliselt kreemja tulemuse saamiseks peab riisi pidevalt segama ja enne serveerimist lase risottol kindlasti kaane all seista, et maitsed ühtlustuksid. Lisandite osas on aga võimalused lõputud - krevetid, suitsukana, värsked ürdid jne.jne. ja iga kord ongi uus ja maitsev risotto.

4-le

3 dl risottoriisi (Arborio või Carnaoli)
1 sl õli
1 sl võid
1 sibul
1 l kanapuljongit
2,5 dl valget veini
100 g riivitud parmesani
100 g Farmi murulauguga toorjuustu
1 kooritud tomat
Parmesanikana:
2 kanafileed
50 g riivitud parmesani
3 sl jahu
1 muna
soola-pipart

Sulata potis või ja lisa õli. Kalla potti riis ja hakitud sibul. Kuumuta segades, kuni riis ja sibul on klaasjad. Vala juurde vein ja lase sel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Nüüd hakka kulbitäie kaupa puljongit lisama s.t. iga kord ootad kuni eelmine puljongikogus on riisiteradesse imbunud. Lisa risottole parmesan, sega läbi. Tükelda kooritud tomat tükkideks ja lisa koos toorjuustuga risottole. Kata pott  kaanega ja tõsta pliidilt.
Parmesanikana valmistamiseks võta 2 suuremat kanafileed ja poolita need nii, et saad 4 õhukest fileed. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga, paneeri jahus, munas ja riivitud parmesanis ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks.

4 comments:

Anonüümne

Otsisin pikalt maitsva risotto retsepti ning see siin on igati kiitmist väärt! Tõeliselt hea :)

Ainult koostisosade loetelus puudus sibul, mis hiljem valmistamise juhendis esines. Lisasin ise ühe väikese sibula. Ei tea kui õige see oli, kuid maitsev see roog sai :)

Piret

Väga hea retsept , tõeliselt maitsev kreemjas risotto. Lemmik!

Anonüümne

Tõeliselt hea retsept, risotto tuli hästi välja ja maitses ülihea.

Anonüümne

Puljongihäkk: keeda lihtsalt vett ja lisa seda natukesehaaval, aga enne lisamist pudista 1-2 puljongikuubikut potti. Nii ei pea eraldi puljongit tegema.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP