reede, 18. juuni 2010

Biskviitkattega rabarberi-plaadikook

Klassikaline liivataignapõhjal ja biskviitkattega rabarberikook kuulub jällegi minu kindlate lemmikkookide hulka.
Selle retsepti taignakogusest saab 26x40 cm suuruse plaadikoogi, suurema ahjuplaadi jaoks tuleb kahekordne kogus teha.

20 tk.

Tainas:
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
4 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
5-6 rabarberivart
1 dl suhkrut
Biskviitkate:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl nisujahu

Taigna valmistamiseks pane kõik komponendid köögikombaini ja sega ühtlaseks. Vormi pätsiks ja hoia 30 minutit külmkapis. Rulli või suru kätega taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja eelküpseta 175 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Koori ja tükelda rabarberid ja sega suhkruga. Kalla eelküpsetatud koogipõhjale.
Vahusta munakollased suhkruga. Eraldi nõus vahusta munavalged kõvaks vahuks. Ühenda munavahud omavahel ja sõelu juurde jahu. Kata rabarberitükid biskviidiga ja küpseta kooki 175 kraadises ahjus veel 20-30 minutit kuni biskviit on ilusa kuldse värviga ja küps. Lase koogil jahtuda ja lõika siis tükkideks.

1 comments:

anneli

tegin ka seda aga tuli väike kook..mul pann suurem ja järgmine kord kahekordistan kogused. aga jällegi- väga maitsev oli. olen siit päris mitu retsepti saanud :D

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP