neljapäev, 25. veebruar 2010

Tomatine kana-läätsehautis

Kuna Tomati-läätsesupp , mida valmistasin eelmisel nädalal oli väga maitsev, siis uurisin ja otsisin veel huvitavaid läätsetoitude retsepte. Lõpptulemusena valmis mõnus ja tervislik tomatine kana-läätsehautis, mis meie perele väga maitses.

4-le

400 g kana kintsuliha või fileed
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
0,5 punast tšillikauna
1 purk purustatud tomateid
150 g punaseid kiirkeedu läätseid
4-5 dl kanapuljongit
sidrunimahla
basiilikut
soola-pipart
õli
Kana marineerimiseks:
1 sl sidrunimahla
1 purustatud küüslauguküüs
sidrunipipart
soola

Lõika kana väiksemateks tükkideks ja aseta kaussi. Lisa juurde sidrunimahl, purustatud küüslauk, natuke sidrunipipart ja soola. Sega korralikult ja marineeri 30 minutit.
Senikaua haki punane sibul, küüslauk ning tšilli väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, prae need kiirelt läbi ja tõsta kõrvale. Pruunista kanatükid, lisa juurde praetud sibul, küüslauk ja tšilli, tomatikonserv, läätsed ning kuum puljong. Hauta vaiksel tulel 30 minutit või kuni läätsed on pehmed. Pigista juurde sidrunimahl ning maitsesta basiiliku ja soola-pipraga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP