Virsiku-kohupiimakook
See kook on üks meie pere lemmikutest ja sellest on päris tükk aega möödas kui ma seda viimati valmistasin. Sõbrapäev oli aga hea põhjus millegi maitsva küpsetamiseks ja nii see retsept üle pika aja käiku läks.
Virsikute asemel sobib siin kasutada ka aprikoose või ananassitükke.
12 tk
Taigen:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 suur purk konservvirsikuid
1 pk (200 g) vaniljekohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl kompotivedelikku
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.
Sega vispliga või mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja munad. Lisa juurde kompotivedelik ja suhkrud.
Suru taigen 24-26 cm pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Tükelda konservvirsikud sektoriteks ja lao koogile. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
Virsikute asemel sobib siin kasutada ka aprikoose või ananassitükke.
12 tk
Taigen:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 suur purk konservvirsikuid
1 pk (200 g) vaniljekohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl kompotivedelikku
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.
Sega vispliga või mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja munad. Lisa juurde kompotivedelik ja suhkrud.
Suru taigen 24-26 cm pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Tükelda konservvirsikud sektoriteks ja lao koogile. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
0 comments:
Postita kommentaar