esmaspäev, 1. veebruar 2010

Kihiline šokolaadimoussee kirsi-vaarikakreemiga

Võrratu hapuka kirsi-vaarikakreemi ning valge ja tumeda šokolaadiga kihiline magustoit, mis viib keele alla.

8-10 pokaali

Tume šokolaadimoussee:
1 munakollane
1/2 dl suhkrut
2 sl külma kohvi
100 g tumedat šokolaadi
1 dl (100 g)  kohupiimapastat
2 dl vahukoort
Valge šokolaadimoussee:
100 g valget šokolaadi
2 dl (200 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
(1 tl koorelikööri)
Kirsi-vaarikakreem:
2-3 dl kivideta kirsse ja vaarikaid (sügavkülmutatud)
1 dl kirsilikööri
1-2 tl maisitärklist
1-2 tl külma vett

Tumeda šokolaadimoussee valmistamiseks vahusta munakollane suhkruga, sega juurde külm kohv. Sulata šokolaad kuumaveevannil ning lisa muna-kohvisegule. Järgmisena sega juurde kohupiimapasta ning vahustatud koor. Tõsta moussee pooleks tunniks külmkappi.
Heleda moussee tegemiseks sulata valge šokolaad kuumaveevannil, sega juurde kohupiimapasta ja vahukoor.
Lisasin ka lusikatäie koorelikööri.  Pane pooleks tunniks külmkappi.
Kirsi-vaarikakreemi tegemiseks kasutasin sügavkülmutatud kirsse ja vaarikaid, mis olid mul suhkruga üle puistatud. Tõsta kirsid ja vaarikad potti, vala peale kirsiliköör ja kuumuta paar minutit. Sega maisitärklis veega ja vala pidevalt segades marjade juurde. Kuumuta segu keemiseni, tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Tõsta iga pokaali põhja võrdselt kirsi-vaarikakreemi, sellele tumeda šokolaadi mousseed ja kõige peale valge šokolaadi mousseed. Hoia serveerimiseni külmkapis.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP