neljapäev, 11. veebruar 2010

Hõrgud lihapallid pruunis kastmes

Ülimaitsvad pisikesed lihapallid pruunis kastmes. Kuigi valmistamisega on mässamist omajagu, tasuks nende tegemine siiski vähemalt korra ette võtta, sest kiidusõnad sööjatelt on garanteeritud.

4-le

Lihapallid:
400 g seguhakkliha
0,5 dl riivsaia
1 dl 10% hapukoort või vett+hapukoort
1 muna
1 sibul
hakklihamaitseainet
pipart
võid, õli
Kaste:
1 sl võid
1,5 sl nisujahu
3 dl kuuma veisepuljongit
1 dl hapukoort
1 sl sojakastet
pipart, soola

Sega riivsai hapukoorega ja jäta paisuma. Tükelda sibul väikesteks tükkideks ja prae pannil õli-või segus klaasjaks. Tõsta jahtuma. Mina purustasin sibula veel minilõikuriga hästi peeneks, nii ei jää lihapallidesse sibulatükke. Pane hakkliha kaussi, lisa juurde riivsai, sibul, muna ning maitsesta hakklihamaitseaine ja purustatud musta pipraga. Veereta segust väikesed hakklihapallid ning prae neid pannil õli-või segus mitmes jaos. Valmis lihapallid tõsta kaussi või taldrikule ja kata kaanega, et nad ära ei jahtuks.
Kastme jaoks kasuta sama panni, millel just lihapalle praadisid. Vajadusel lisa juurde võid, puista juurde jahu ja lase pruunistuda. Lisa vähehaaval puljong ja sega samal ajal hoolikalt vispliga, et ei tekiks tükke. Viimaks lisa hapukoor ning maitsesta kaste sojakastme ning soola ja pipraga. Tõsta kastmesse lihapallid.
Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP