neljapäev, 11. veebruar 2010

Siiruviiruline keeks

Antud taignakogusest saab küpsetada suure keeksi. Klassikalisest keeksiretseptist erineb see selle poolest, et siin on või asendatud õliga ja nisujahu kõrval kasutatud ka rukkijahu. Maitselt on aga sama hea ja õhukindlalt pakituna säilib värskena mitu päeva.

4 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
3 dl rukkijahu
1 sl küpsetuspulbrit
2,5 dl piima
2,5 dl õli
4 sl kakaopulbrit
Glasuur:
sulatatud šokolaadi (valget, roosat, tumedat või piimašokolaadi)
värvilisi nonparelle

Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa juurde kuivained (v.a. kakaopulber) ning piim ja õli. Sega taignaks. Poolele taignast lisa kakaopulber. Määri keeksivorm võiga ja hakka vaheldumisi heledat ja tumedat tainast vormi tõstma, nii et tainas jääks siiruviiruliselt. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni keeksi sisse torgatud puidust hambatikk puhtaks jääb. Tõsta keeks koos vormiga restile jahtuma ning eemalda siis vormist.
Sulata šokolaadid, nirista keeksile ja puista üle värviliste nonparellidega.

3 comments:

Anonüümne

Tere,
oskad Sa öelda head valemit, missuguse koguse võid võib missuguse koguse õliga asendada?
Seda retsepti vaadates jääb mulje, et ca 250 gr võid = 2,5 dl õli.
Tänudega, Helle

Katrin

Tere, Helle
Leidsin ühe artikli Toidutarest ja kopeerin siia väljavõtte:
Taignaretseptis nõutud sulatatud rasvaine võib aga alati asendada õliga, võttes 100 g tahke rasva asemel 80 g õli (veidi vähem kui 1 dl). Rullitavate taignate puhul või kui retsept nõuab rasvaine suhkruga vahustamist tuleb jääda margariini juurde.
Tervitades, Katrin

Anonüümne

Ei kerkinud. Maru nädsa jäi. Nagu vatsk.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP