Kõige ilusamal kuul aastas, mai lõpus, on minu tütre sünnipäev. Sel nädalavahetusel hakkame sünnipäeva tähistamisega pihta ja valmistasin selleks puhuks kirsitäidisega Charlotte tordi. Kaunistused on valmistatud
suhkrumassist ja nende valmistamise õpetuse lisan ka varsti.
Kakao-rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
2-3 dl maasika toormoosi
Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
300 g vaniljekohupiima
0,5 dl suhkrut
10 g želatiini pulbrit (või 6 želatiinilehte)
3 sl vett
1 purk kivideta kirsikompotti
Kaunistuseks:
1 pk
RUF vahukoorepulbrit
125 ml piima
roosat, kollast ja rohelist
suhkrumassi
Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla taigen ühtlaselt plaadile ja küpseta 225 kraadises ahjus 5-6 minutit. Aseta lauale teine küpsetuspaber, puista sinna veidi suhkrut ja kummuta biskviit sinna peale. Koori ettevaatlikult kasutatud küpsetuspaber pealt ära ja lase rullil hetk jahtuda. Kata biskviit maasikamoosiga, lõika keskelt pooleks ja rulli kokku (saad 2 väikest rullbiskviiti). Hoia rullbiskviite 1 tund külmkapis.
Täidise valmistamiseks paisuta kõigepealt želatiin 3 sl külma veega ja sulata siis kuumaveevannil (kui kasutad želatiinilehti, siis leota neid 10-15 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata 0,5 dl keevas vees). Sega kohupiim nõrutatud kirssidega, lisa kiirelt segades sulatatud želatiin ja viimasena lisa juurde vahustatud vahukoor.
Kata kauss või vorm toidukilega. Viiluta rullbiskviit, lao viilud kausi põhja ja äärde ning vala keskele täidis. Pane kausi peale toidukile ja aseta järgmise päevani külmkappi.
Võta ilus kandik, kummuta tort sinna peale ja kaunista. Sega RUF vahukoorepulber piimaga ja vahusta mikseriga vahukooreks. Kata sellega tort ja soovi korral pritsi tordipritsiga kaunistused. Kaunista tort suhkrumassist lilledega.