reede, 14. mai 2010

Rabarberijäätis krõbedate mandlitega

Rabarberist saab igasuguseid põnevaid magustoite teha ja minu esimeseks katsetuseks oli rabarberijäätis. Baasretseptina kasutasin Nigella Lawsoni Granaatõunajäätise retsepti, kuid vähendasin tunduvalt suhkru kogust, sest nende magusroad on meie maitse jaoks liiga magusad :)

1 L

Rabarberimoos:
300 g rabarberit
1 dl suhkrut
0,5 dl vett
Jäätis:
100 g tuhksuhkrut
400 ml 35% rõõska koort
Mandlilisand:
0,75 dl nisujahu
50 g võid
0,5 dl mandlilaaste
0,5 dl suhkrut

Kõigepealt valmista ette rabarberid - koori ja tükelda ning pane koos vee ja suhkruga potti. Kuumuta keemiseni ja hauta siis vaiksel tulel 15-20 minutit, kuni rabarber on moosiks keenud. Jahuta ning aja siis rabarberimoos läbi sõela.
Mandlilisandi jaoks haki või, jahu, suhkur ja mandlilaastud purutaoliseks massiks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista segu sinna peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 5-7 minutit. NB! Hoia neil silma peal, krõbe mandlisegu küpseb kiiresti ja võib kõrbema minna!
Jäätise valmistamiseks pane köögikombaini läbi sõela aetud rabarberimoos, tuhksuhkur ja rõõsk koor ning vahusta kuni vahukoor moodustab pehmed tipud. Pudista käevahel mandlisegu väikesteks tükkideks ja sega jäätise hulka. Kalla jäätisesegu külmakindlasse plastkarpi ning aseta vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
Maiusta niisama või paku koos rabarberiküpsetistega.

1 comments:

Anonüümne

Mul oleks üks küsimus.
Kas köögikombainis vahustamise asemel võib jäätist ka miksriga vahustada ?

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP