Tom Kha Gai ehk Tai kookose-kanasupp
Tai köögi tuntuim supp on ühtlasi ka üks minu lemmikutest. Originaalretseptis tuleks muidugi kasutada sidrunheina, kalganijuurt, kahvrilaimi lehti jm. meie kaubanduses mittesaadaolevaid asju. Õnneks on olemas aga segud, milles need kõik komponendid juba sees olemas ja endal jääb üle ainult meelepärased koostisosad juurde lisada.
4-le
1 pk (50 g) Tom Kha pastat
500 ml vett
1 purk kookospiima
300 g kanafileed
100 g šampinjone
1/2 punast paprikat
riivitud laimikoort
Kuumuta potis vesi keema ja lisa Tom Kha pasta. Lisa saadud puljongisse kanafileeribad ja mõne hetke pärast ka kookospiim. Kui kanafilee on peaaegu valmis, lisa paprika-ja seeneviilud. Tõsta valmis supp kaussidesse ja riivi peale laimikoort.
4-le
1 pk (50 g) Tom Kha pastat
500 ml vett
1 purk kookospiima
300 g kanafileed
100 g šampinjone
1/2 punast paprikat
riivitud laimikoort
Kuumuta potis vesi keema ja lisa Tom Kha pasta. Lisa saadud puljongisse kanafileeribad ja mõne hetke pärast ka kookospiim. Kui kanafilee on peaaegu valmis, lisa paprika-ja seeneviilud. Tõsta valmis supp kaussidesse ja riivi peale laimikoort.
1 comments:
Ka üks minu kindlaid lemmiksuppe. Kuna olen aga Tais käinud ja originaali maitsenud, siis selle maitseaineseguga ei jää ikkagi päris see õige maitse kahjuks. Mul õnneks kõik vajalik kraam olemas :P
Postita kommentaar