teisipäev, 25. mai 2010

Tom Kha Gai ehk Tai kookose-kanasupp

Tai köögi  tuntuim supp on ühtlasi ka üks minu lemmikutest. Originaalretseptis tuleks muidugi kasutada sidrunheina, kalganijuurt, kahvrilaimi lehti jm. meie kaubanduses mittesaadaolevaid asju. Õnneks on olemas aga segud, milles need kõik komponendid juba sees olemas ja endal jääb üle ainult meelepärased koostisosad juurde lisada.

4-le

1 pk (50 g)  Tom Kha pastat
500 ml vett
1 purk kookospiima
300 g kanafileed
100 g šampinjone
1/2 punast paprikat
riivitud laimikoort

Kuumuta potis vesi keema ja lisa Tom Kha pasta. Lisa saadud puljongisse kanafileeribad ja mõne hetke pärast ka kookospiim. Kui kanafilee on peaaegu valmis, lisa  paprika-ja seeneviilud. Tõsta valmis supp kaussidesse ja riivi peale laimikoort.

1 comments:

Anonüümne

Ka üks minu kindlaid lemmiksuppe. Kuna olen aga Tais käinud ja originaali maitsenud, siis selle maitseaineseguga ei jää ikkagi päris see õige maitse kahjuks. Mul õnneks kõik vajalik kraam olemas :P

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP