neljapäev, 1. oktoober 2009

Mulgipuder


Ehk kartuli-tangupuder. Kartuli-tangupuder on  üks selline lihtne ja mugav toit, mis ennast ise ahjupotis valmis küpsetab. Muidugi saab seda ka tavalises potis ja pliidipeal valmistada, aga minu kogemus ütleb, et ahjupotis tuleb palju maitsvam. Muideks,  olen panud tähele, et väga paljudes söögikohtades ei osata mulgiputru üldse õigesti valmistada. Tihtilugu tehakse lihtsalt vesine kartulipuder ja lisatakse valmiskeedetud tangud juurde, aga no see pole ju mulgipuder vaid kartulipuder tangudega ja maitsest on kohe aru saada, et tegemist pole õige asjaga.

4-le

1 kg kartuleid
u. 1 l vett
1,5 dl odratangu
soola
Lisandiks:
2 sibulat
300 g suitsutatud seakülge (või peekonit)
võid

Koori kartulid, tükelda väiksemaks ja aseta ahjupotti. Vala peale vesi, puista juurde sool ja pestud ning nõrutatud tangud. NB! Ära sega, tangud peavad olema kartulite peal, muidu kõrbevad potipõhja kinni!
Pane ahjupotile kaas peale ja aseta 200 kraadisesse ahju küpsema. Orienteeruv valmimisaeg on u. 40 minutit.
Tõsta ahjupott pliidile või kuumaalusele ning sega puder puulusikaga või pudrunuiaga ühtlaseks. Vajadusel maitsesta veel soolaga.
Kuumuta pann ning prae seal sealihaviilud, lisa sibularõngad ja pruunista veidi. Serveerimisel pane pudrule võisilm ja tõsta juurde praeliha ning -sibul. Joogiks sobib kõrvale külm piim.

2 comments:

Krista

just väga õige retsept

Anonüümne

100% nõus, et kartul ja tang peavad koos hauduma. Mina teen sibula ja soolaliha kuubikuteks enne praadimist ja lisan siis pudru sisse.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP