kolmapäev, 21. aprill 2010

Seafilee šampinjoni-konjakikastmes ja grillkartulid

Veidi erilisem, kuid ääretult lihtsalt valmiv šampinjoni-konjakikaste annab seafileele hästi huvitava maitse. Kasutasin seekord punases marinaadis sea välisfilee lõike, aga loomulikult võib liha ka ise maitsestada.
Juurde serveerisin seekord grillkartulikuubikuid, mis küpsevad ahjus samal ajal kui lihagi.

4-le

4 viilu (400-500 g) marinaadis sea välisfileed
õli
1 sl võid
2 sibulat
200 g šampinjone
0,5 dl konjakit
2 dl 35% rõõska koort
soola-pipart
Grillkartulid:
4-5 suurt kartulit
1-2 sl ketšupit
1-2 sl õli
Meira grillmaitseainet


Kuumuta pannil õli ning pruunista liha kiirelt mõlemalt küljelt. Tõsta ahjuvormi.
Sulata potis või ja pruunista seal viilutatud seened ning sibul. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla juurde konjak. Hauta aeg-ajalt segades 4 minutit. Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta seene-sibulasegu lihatükkidele ning vala peale ülejäänud kaste. Küpseta 175 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Grillkartulite valmistamiseks tükelda kartulid kuubikuteks ning pane kaussi. Lisa õli, ketšup ja maitseaine ning sega kartulitega läbi. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, kalla peale kartulikuubikud ja küpseta ahjus ülemisel siinil 175-200 kraadi juures 20 minutit.

1 comments:

Anonüümne

Super! Tegin täna keedukartulite ja köögiviljadega, väga väga hea! Mehele maitses ka, nii et läheb mu retseptikogusse lemmikute juurde! :)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP