neljapäev, 15. aprill 2010

Ricottatäidisega pannkoogirullid vaniljekastmes

Luksuslikum variant pühapäevahommikuste pannkookide serveerimiseks. Minu tütar arvas, et see on maailma parim magustoit üldse :))

5 -le

Pannkoogitainas:
2 muna
1 tl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 dl piima
1 dl vett
2 dl nisujahu
15 ml õli
praadimiseks õli
Ricottatäidis:
50 g võid
0,5 dl suhkrut
2 munakollast
250 g ricottat
3 munavalget
0,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Vaniljekaste:
1 munakollane
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
Kaunistuseks:
vaarikaid vm. marju

Kõigepealt valmista pannkoogid: vispelda munad suhkru ja soolaga, lisa vaheldumisi jahu ja piim-vesi. Lase taignal 15 minutit seista, lisa siis õli. Kuumuta pannil õli ning prae 5 ülepannikooki.
Täidise valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased ja ricotta. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa järk-järgult suhkur ja vahusta veel veidi. Lisa munavalgevaht ricottasegule ja maitsesta vaniljesuhkruga.
Määri täidis võrdselt 5-le pannkoogile ja tõsta täidetud pannkoogid võitatud ahjuvormi.
Kastme jaoks vahusta munakollane suhkruga, lisa rõõsk koor ja vahusta veel veidi. Kalla kaste ahjuvormi pannkoogirullidele. Küpseta 200 kraadises  ahjus 15 minutit.
Serveeri pisut jahtunult, mitte ahjukuumalt.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP