teisipäev, 6. aprill 2010

Purukook ricotta ja vaarikatega

Tervislik ja kohupiimast 5 korda kaltsiumirikkam ricotta väärib kasutamist nii soolastes toitudes kui magusroogades. Siin retseptis võib ricotta asendada ka teralise kohupiimaga, kuid siis soovitan suhkrut 0,5 dl rohkem lisada, et täidis liiga hapu ei jääks.


Purutainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut
2 sl kakaod
Täidis:
1 pk (250 g) ricottat
2 dl 20% hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl maisitärklist
1 apelsini riivitud koor
200 g vaarikaid

Sega taigna koostisosad ühtlaseks puruks. Täidise jaoks sega omavahel ricotta, hapukoor, munad , suhkrud ja maisitärklis. Lisa täidisele riivitud apelsinikoor ja värsked või külmutatud vaarikad.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Puista 2/3 purust koogivormi põhjale. Tõsta lusikaga ühtlaselt peale ricottatäidis ja kata ülejäänud taignapuruga. Küpseta 200 kraadises ahjus 35-40 minutit. Jahuta kook ning hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis.

2 comments:

Unknown

Tere Katrin!
Internetis surfates erinevates blogides sattusin Sinu blogisse ja üllatus oli suur kohates tuttavat inimest. Ja mis muidugi kõige põnevam, et Sul on siin nii isuäratavad retseptid ja super pildid oma toitudest, mis lausa kutsuvad ise järgi katsetama.
Lisasin Sinu blogi oma lemmikutesse ja nii mõnigi retsept sai juba lisatud nädalamenüüsse!
Tervitused Perekond Kallaselt:-)

Katrin

Tere Ave!
Nii armas oli lugeda Sinu kommentaari :))
Tervitusi Teilegi!

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP