neljapäev, 7. oktoober 2010

Seene-sinihallitusjuustupirukas

Tänavune külluslik seeneaasta tõi kindlasti naeru näole kõigile seenesõpradele. Ma ei ole  ealeski nii palju kuuse-ja porgandiriisikaid korjanud kui sel sügisel ja loomulikult olen ma neist juba ka igasugu maitsvaid sööke teinud. Viimati valmis siis selline krõbedal rukkijahust muretaignapõhjal pirukas, mis on mugandus 100Rooga Seeneraamatust.

12 tk

Põhi:
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
0,5 tl soola
100 g võid
1 muna
2 sl vett
Täidis:
1 sibul
4 dl soolaseeni
1 väiksem punane või kollane paprika
50 g sinihallitusjuustu
100 g sinki või peekonit
1-2 dl kohvikoort
2 muna
soola, pipart

Sega kõik taignakomponendid köögikombainis ning tõsta pooleks tunniks külmkappi. Samal ajal valmista täidis: haki sibul, seened, paprika ja sink. Kuumuta pannil veidi õli ning lisa sibulatükid, prae veidi ning lisa juurde paprika, seene ja singitükid. Kuumuta u. 5 minutit, lisa kohvikoor ja murendatud sinihallitusjuust, sega ja tõsta pannilt jahtuma. Kui segu on veidi jahtunud, lisa hulka 2 lahtiklopitud muna ning maitsesta täidist vajadusel soola ja pipraga.
Kata 26 cm pirukavormi põhi küpsetuspaberiga ning suru taigen vormi põhja ja külgedele. Tõsta peale täidis ning küpseta 200 kraadises ahjus u. 25-30 minutit. Serveeri soojalt.

1 comments:

Anonüümne

Lõin guuglisse "seeneroad" ja retsept siit nagu naksti pihus! Vaatama-näeme!

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP