laupäev, 11. september 2010

Kihiline puuvilja-biskviiditort

Selle aasta 1. septembriks valmistasin hapukoorekreemiga kihilise biskviidi-puuviljatordi, mille kaunistasin mustrilise šokolaadist äärega. Tordi koostisosad laotakse tagurpidi kihiti koogivormi, nii et serveerimisel jääb põhjaks laotud ilus puuviljamuster kõige pealmiseks. Lihtne ja väga maitsev tort.

2,2 kg (16-20 tk)

Hele biskviitpõhi 
2 sl želatiini
2,5 dl apelsinimahla
2 dl suhkrut
500 g hapukoort
Erinevaid puuvilju või marju
(kiivi, banaan, viinamarjad, mustsõstrad, punased sõstrad vms.)
2 dl vahukoort

Küpseta 26 cm koogivormis biskviitpõhi, jahuta, lõika 2-ks ja siis 1cm x 1 cm kuubikuteks. Pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma (u. 10 minutiks) ja sulata siis veevannil. Vahusta hapukoor suhkruga, lisa peene joana želatiini-mahlasegu ning sega ühtlaseks. 
Kata 26-28 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja küljed toidukilega. Lõika puuviljad tükkideks ning lao ilusa mustrina tordivormi põhja, tõsta lusikaga peale veidi hapukoorekreemi ja lao peale pooled biskviidikuubikud. Lisa veidi hapukoorekreemi ja pane peale ülejäänud puuviljad-marjad, ülejäänud hapukoorekreem ja lao peale biskviidikuubikud. Tõsta tort külmkappi ja lase tarduda vähemalt 2 tundi. 
Kummuta tort tagurpidi serveerimisalusele ja eemalda vorm ning toidukile. Vahusta vahukoor ja määri hästi õhuke kiht tordi küljele, et šokolaadiümbris paremini kinnituks. Lõika šokolaadi dekoorkilest tordi kõrgused ribad, teibi need omavahel kokku, nii et saad pika riba mis ulatub ümber tordi. Sulata tume šokolaadiglasuur, määri õhukese kihina dekoorkilele ja aseta kohe ümber tordi. Eemalda kile. Pritsi tordile ülejäänud vahukoor ja hoia torti serveerimiseni külmas.

1 comments:

Anonüümne

Tere, kas tõesti tavaline vahukoor kaunistusena ääres ära ei vaju? Algul Su torte vaadates mõtlesin, et on taimne vahukoor, nii kenad paistavad.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP