laupäev, 18. september 2010

Võileivatort tuunikalaga

Maitsev tuunikalaga võileivatort tuleb hästi mahlane. Kollane paprika annab täidisele mõnusalt värske maitse, kes aga paprikat ei söö, võib selle muidugi lisamata jätta.

12-le (1,8 kg)

12 viilu röstsaia
6 viilu röstleiba
Täidis:
2 tuunikalakonservi (suured tükid, omas mahlas)
1 porrulauk
0,5 kollast paprikat
3 keedetud muna
2-3 dl majoneesi
2 dl 20% hapukoort
sidrunipipart
soola
Kate:
3 dl majoneesi
100 g sulatatud juustu
Kaunistamiseks:
1 pott lehtsalatit
kirsstomateid
kurki
kollast ja punast paprikat

Täidise jaoks lõika porrulauk ja paprika väikesteks tükkideks ning pane kaussi. Lisa tuunikala, kahvliga peenestatud munad, majonees ja hapukoor. Maitsesta sidrunipipra ja soolaga.
Lõika röstsaiadel-ja leibadel ääred ära ja lao esimeseks kihiks 2x3 saiaviilu. Pane peale pool täidisest. järgmiseks kihiks lao röstleivaviilud, kata need ülejäänud täidisega ja lao peale viimased saiaviilud.
Sega sulajuust majoneesiga ühtlaseks massiks ja kata sellega võileivatordi küljed ja pealt. Tõsta võileivatort vähemalt 3-ks tunniks kuni üleöö külmkappi.
Kaunista torti u. tunnike enne serveerimist. Lõika lehtsalat ribadeks ja suru tordi külgedele. Viiluta paprikad ja kurk, poolita kirsstomatid ja kaunista nendega võileivatort.

1 comments:

Anonüümne

Ma olen seda torti juba kuskil näinud:))) ja maitsnud:))) MMMM, nämmm
P.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP