kolmapäev, 15. september 2010

Banaanitort

Banaanitort on tehtud Kihilise puuvilja-biskiviittordi eeskujul. Puuviljad asendasin banaaniga ja Robini sünnipäeva puhul tegin tordile suhkrumassist Karupoeg Puhhi pildi. Tordi ümber on mustriline šokolaadiümbris ja äärtes kollase-oranžikirju vahukoor. Vahukoore peale lisasin mõned pisikesed suhkrumassililled ja pildi ääres on värvilised nonparellid.


2,2 kg (16-20 tk)

Hele biskviitpõhi 
2 sl želatiini
2,5 dl apelsinimahla
2 dl suhkrut
500 g hapukoort
4 banaani
sidrunimahla
2 dl vahukoort


Küpseta 26 cm koogivormis biskviitpõhi, jahuta, lõika 2-ks ja siis 1cm x 1 cm kuubikuteks. Pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma (u. 10 minutiks) ja sulata siis veevannil. Vahusta hapukoor suhkruga, lisa peene joana želatiini-mahlasegu ning sega ühtlaseks. 
Kata 26-28 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja küljed toidukilega. Lõika banaanid viiludeks, piserda sidrunimahlaga  ning lao  vormi kihitit banaaniviilud-hapukoorekreem-biskviidikuubikud-hapukoorekreem-banaaniviilud-hapukoorekreem-biskviidikuubikud. Lase tordil vähemalt 2 tundi külmkapis tarretuda. 
Kummuta tort tagurpidi serveerimisalusele ja eemalda vorm ning toidukile. Kui soovid värvilist vahukoort, siis vala koor kahte kaussi, lisa suupistetiku otsaga toiduvärvi ja vahusta. Määri hästi kerge vahukoorekiht tordi külgedele, et šokolaadiümbris paremini kinnituks.
Lõika šokolaadi dekoorkilest tordi kõrgused ribad, teibi need omavahel kokku, nii et saad pika riba mis ulatub ümber tordi. NB! Võid tordi külgedele ühe terve riba asemel ka nt. kolmnurgad või muud kujundid lõigata. Sulata tume šokolaadiglasuur, määri õhukese kihina dekoorkilele ja aseta kohe ümber tordi. Eemalda kile. 
Tõsta pritskotti lusika abil ühele poolele kollast vahukoort ja teisele poolele oraži vahukoort, nii saad pritsides kahevärvilised kaunistused teha.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP