esmaspäev, 28. veebruar 2011

Rukkijahupirukas suitsuliha ja sibulaga

Veebruarikuisest Oma Maitse ajakirjast hakkas mulle kohe silma see pirukaretsept. Nüüd on pirukas järgi proovitud, retseptis tegin mõned väiksed omapoolsed muudatused ning võin kinnitada, et maitses tõesti hästi.

Tainas:
15 g pärmi
1 tl suhkrut
1 dl külma vett
0,25 tl soola
1 toasoe muna
1 dl nisujahu
2-3 dl rukkijahu
50 g pehmet võid
Täidis:
300 g suitsuliha
3 sibulat
3 muna
1 dl 10% rõõska koort
hakitud värsket tilli

Sega pärm suhkruga vedelaks, lisa vesi, muna, sool, nisujahu ja nii palju rukkijahu, et saad pehme taigna. Viimasena lisa toasoe või. Aseta tainas külmkappi 30-60 minutiks kerkima.
Samal ajal saad valmistada täidise: haki suitsuliha ja sibul väikesteks tükkideks ning prae pannil läbi. Tõsta jahtuma. Klopi munad lahti, lisa rõõsk koor ja hakitud till. Kui liha pole piisaval soolane, võid lisada muna-koore segule veidi soola, et täidis magedaks ei jääks. Lisa munasegule liha-sibulatükid.
Kata 26 cm pirukavormi põhi küpsetuspaberiga ning suru taigen jahuste kätega vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis ning küpseta 175 kraadises ahjus 20-30 minutit. Serveeri ahjusoojalt.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP